HR-inzicht
12 oktober 2023

Conflicten als kansen: 'The Walk from No to Yes' met William Ury

Conflicten kunnen een organisatie veel kosten, maar wat als we je vertellen dat ze ook kansen bieden? William Ury, een expert in conflictoplossing, heeft een concept ontwikkeld dat jouw perspectief op conflicten op de werkvloer kan veranderen. Benieuwd hoe je conflicten kunt omarmen als kansen en deze kan integreren in jouw HR-praktijk? Ontdek het tijdens zijn inspirerende TEDx-talk, en leer hoe je de brug kunt slaan tussen "nee" en "ja"!

Leer van een expert

William Ury, auteur van ‘The Walk from No to Yes’ en medeoprichter van het Harvard Negotiation Project, deelt zijn schat aan ervaringen in het oplossen van complexe conflicten wereldwijd. Zijn concept van ‘The Walk from No to Yes’ biedt een verfrissende kijk op conflictoplossing. Ontdek hoe je kunt evolueren van een "nee" naar een "ja" om constructieve oplossingen te vinden die voor alle betrokken partijen werken.

De Essentie van ‘The Walk from No to Yes’

Conflicten beginnen vaak met een stellig ‘nee’. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg! Ury legt uit dat we op drie niveaus ‘nee’ kunnen zeggen: inhoud, relatie en onszelf. Om conflicten te transformeren, moeten we niet alleen onze eigen behoeften begrijpen, maar ook die van anderen. We moeten niet alleen luisteren naar wat er wordt gezegd, maar ook naar wat er wordt gevoeld. Zo kunnen we van een "win-verlies"-mentaliteit naar een "win-win"-mentaliteit gaan.

Derde als Facilitator

Een belangrijke rol in Ury's aanpak is weggelegd voor de derde partij, zoals HR-professionals. Een derde heeft vaak een beter zicht op het geheel van de belangen van de verschillende partijen. Ontdek hoe HR-professionals kunnen fungeren als neutrale facilitators, actieve luisteraars, empathische gesprekspartners en begeleiders naar samenwerking.

TEDx-Talk: inspiratie voor conflicthantering

Nu je een voorproefje kreeg van William Ury's ‘The Walk from No to Yes’ is het tijd om zijn TEDx-talk te bekijken. 


Laat je inspireren en ontdek hoe je deze benadering van conflictoplossing kan integreren in jouw HR-praktijk. Bereid je voor om conflicten niet meer te zien als obstakels, maar als kansen voor samenwerking!

Share: